Проєкт наказу МОЗ України "Про затвердження Вимог до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання"
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ |
||
НАКАЗ | ||
Київ | ||
від ______ 2022 року | № _____________ |
Про затвердження Вимог до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання
Відповідно до статті 16 Закону України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання», пункту 25 розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 228 «Про схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), та з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Вимоги до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання, що додаються.
2. Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності (Даниленко О.М.) в установленому законодавством порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України – головного державного санітарного лікаря України Кузіна І.В.
4. Цей наказ набирає чинності через дев’ять місяців з дня офіційного опублікування.
Міністр |
Віктор ЛЯШКО |