Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Найбільше лікарень ворог зруйнував на Донеччині — 74 медзаклади

7 червня 2022
411

За понад три місяці війни від куль та снарядів російських окупантів найбільше постраждала медична інфраструктура на Донеччині. Всього в регіоні вщент зруйновано 74 медичні заклади та ще 48 зазнали пошкоджень. Цифри вказані без врахування закладів охорони здоров'я, що розташовані на території тимчасово окупованого Маріуполя.  

Загалом по Україні ворог зруйнував вщент 105 закладів охорони здоров'я, які відновленню не підлягають. З них 9 медзакладів зазнали руйнувань на території Миколаївщини, по 6 — на Харківщині та Чернігівщині, по 2 — на Київщині, Луганщині, Сумщині та Запоріжчині, по 1 лікарні — на Житомирщині та Херсонщині. 

«Будівлі з червоним хрестом чи не щодня стають мішенями для російських терористів. Порушуючи всі можливі міжнародні конвенції, ворог продовжує руйнувати нашу медичну інфраструктуру, забираючи в українців право на медичну допомогу. Сьогодні чи не найкритичніша ситуація склалася на сході України, зокрема на Донеччині, де в груду каміння перетворилися 74 медичні заклади», — розповів Олексій Яременко. 

За словами заступника міністра охорони здоров'я, орієнтовна вартість відновлення зруйнованої медичної інфраструктури в Україні становитиме понад 34 мільярди гривень. 

Нагадаємо, що на територіях, звільнених від російських окупантів, вже розпочалося відновлення закладів охорони здоров‘я. Зокрема, над планами відновлення вже працюють на Чернігівщині та Сумщині.