Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Після деокупації Сумщина працює над планом відновлення та розвитку медичних закладів області

13 травня 2022
456

У Сумській області, яка відновлюється після звільнення від російських окупантів, розпочато роботу над відбудовою медичної інфраструктури, яка постраждала від куль та снарядів росіян. 

Всього на Сумщині ворог пошкодив 11 медичних закладів та 2 заклади зруйнував вщент. За попередніми підрахунками збитки від пошкоджень закладів охорони здоров'я сягають 13 мільйонів гривень та ще 60 мільйонів — втрати, спричинені  руйнацією лікарень. 

«Ми маємо підготувати конкретний план і розпочати модернізацію медичної інфраструктури. У плані буде визначено роль кожного медичного закладу в госпітальному окрузі та послідовність їхнього відновлення. Ми матимемо чітке розуміння щодо ролі закладу в системі охорони здоров’я і відповідно до цього заклад буде забезпечуватися необхідним обладнанням», — повідомив Віктор Ляшко під час зустрічі з керівництвом департаменту охорони здоров'я Сумщини та керівниками місцевих медзакладів.

У Сумській області, як і в Україні загалом, нова мережа закладів охорони здоров'я формуватиметься з урахуванням кращих європейських практик відповідно до принципу госпітальних округів.  

У рамках одного госпітального округу всі лікарні поділятимуться на надкластерні, кластерні та загальні.