Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Налаштування доступності
Close
Налаштування доступності
Контакт-центр МОЗ
0 800 60 20 19
Facebook Youtube Telegram X White
Про міністерство
Стратегія Керівництво Положення про міністерство Міжнародні партнери Очищення влади Внутрішній аудит
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Безоплатна правнича допомога Опитування Створення безбар`єрного простору Медичний канабіс Військово-лікарські комісії МСЕК Протидія COVID-19
Медичним працівникам
Освіта
Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
Е-здоров'я
e-Stock Електронна інтегрована система спостереження за захворюваннями (ЕЛІССЗ) Система Meddata
Контакти

В Україні вперше впровадять світовий досвід національних рекомендацій зі здорового харчування

З огляду на виклики, що постають перед системою громадського здоров’я, нового значення набувають такі прості, але доступні для кожного українця рішення як здоровий спосіб життя та корисні харчові звички. Саме завдяки таким базовим знанням часто вдається попередити виникнення захворювань.  Вперше за роки незалежності в Україні будуть презентовані рекомендації зі здорового харчування для громадськості, що розроблені на основі практик провідних країн світу та офіційно схвалені МОЗ України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.

Офіційна презентація національних рекомендацій та тарілки здорового харчування МОЗ України відбудеться 13 грудня о 16:00. Детальніше про збалансований щоденний раціон, перелік необхідних організму продуктів, розмір порцій та інші поради в харчуванні розповідатимуть:

  • Наталя Півень, начальник управління громадського здоров’я МОЗ України
  • Владислав Збанацький, заступник генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України
  • Олег Швець, автор рекомендацій, президент Асоціації дієтологів України

Гості заходу отримають можливість переконатися на практиці, наскільки легко в житті дотримуватися порад дієтологів та лікарів, особливо в період новорічних свят. Відомий кухар та гастроексперт Євген Клопотенко підготував рецепти звичних та улюблених страв, які завдяки невеликим змінам у рецептурі стали більш корисними для організму.

Кулінарний майстер-клас від Євгена та дегустація страв з новорічного меню остаточно переконають кожного, що здорова їжа може бути простою та смачною.

Чекаємо на Вас 13 грудня о 16:00 в One Philosophy Space за адресою: вул. Сагайдачного, 33.
Акредитація ЗМІ за телефоном +380 (95) 285 22 36 або через електронну пошту [email protected]. Контактна особа Юлія Іващенко.