Медичні заклади Одещини працюють за графіком
Попри масштабну аварію на магістральній мережі на Одещині, яка сталася 4 лютого, всі заклади охорони охорони здоров’я працюють за графіком. Критичної ситуації з відключенням електропостачання не було.
6 лютого відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Основними питаннями були ліквідація наслідків технологічної аварії на об’єктах енергетики Одеси і реалізація заходів, спрямованих на безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення першочергових потреб населення.
Цього ж дня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів нараду з директоркою департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної (військової) адміністрації Наталією Одарій-Захар’євою щодо роботи медичних закладів в умовах обмеженого електропостачання, спричиненого аварією на підстанції. Наразі всі заклади охорони здоров’я м. Одеса та області працюють за графіком, критичної ситуації з відключенням електропостачання не було. Усі 63 медзаклади Одеси забезпечені резервом палива для приладів безперебійного енергоживлення, запасом питної та технічної води, продуктами харчування та медикаментами з розрахунку роботи в складних умовах на строк не менше двох тижнів.
«Війна змушує нас працювати в надзвичайних умовах. Попри всі виклики наше головне завдання – забезпечити, аби пацієнтам була надана вся необхідна медична допомога в повному обсязі. Для цього ми докладаємо максимум зусиль. Медичні заклади Одещини продовжують працювати в звичайному режимі. Для цього вони забезпечені всім необхідним», — говорить Віктор Ляшко.
Варто зазначити, що всі заклади забезпечені генераторами: йдеться про 158 приладів безперебійного енергоживлення різної потужності розподілені мі, що дає можливість безперебійної та цілодобової роботи. Крім цього, в м. Одесі в 14 медичних закладах розгорнуті пункти обігріву пацієнтів, обладнані твердопаливними приладами обігріву та паливними матеріалами, польовими кухнями, забезпечені запасом їжі, питної та технічної води, дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту, підключені до електроживлення.