Скинути
Контраст
Розмір
Сховати налаштування
Гаряча лінія МОЗ
0800 505 201
Налаштування доступності
Close
Налаштування доступності
Гаряча лінія МОЗ
0800 505 201
Facebook Youtube Telegram X White
Про міністерство
Стратегія Керівництво Положення про міністерство Міжнародні партнери Очищення влади Внутрішній аудит
Воєнний стан
Громадянам
Заявка на лікування за кордоном Доступні ліки Здоров'я А-Я Всеукраїнський тур ЗміниТИ Закупівлі ліків Безоплатна правнича допомога Опитування Створення безбар`єрного простору Медичний канабіс Військово-лікарські комісії МСЕК Протидія COVID-19
Медичним працівникам
Освіта
Науково-дослідні установи Вступ на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров'я» Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР у 2024 році
Пресцентр
Документи
Е-здоров'я
e-Stock Електронна інтегрована система спостереження за захворюваннями (ЕЛІССЗ) Система Meddata
Контакти

Наказ МОЗ України від 11.12.2023 № 2113 "Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 травня..."

Міністерство охорони здоровʼя

Наказ

від 11 грудня 2023 № 2113

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

27 грудня 2023 року

за № 2261/41317

 

Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 травня 2013 року № 368 та визнання такими, що втратили чинність, наказів Міністерства охорони здоров’я України від 06 травня 2003 року № 197 та      від 11 грудня 2007 року № 811

 

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою вдосконалення законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Внести до Державних гігієнічних правил і норм «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 травня 2013 року № 368, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 18 травня 2013 року за № 774/23306, зміни, що додаються.

 

2. Визнати такими, що втратили чинність, накази Міністерства охорони здоров’я України:

 

1) від 06 травня 2003 року № 197 «Про затвердження Державних санітарних правил і норм для підприємств і суден, що виробляють продукцію з риби та інших водних живих ресурсів», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 червня 2003 року за № 435/7756;

 

2) від 11 грудня 2007 року № 811 «Про затвердження Державних санітарних норм і правил для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 26 грудня 2007 року за № 1411/14678.

 

3. Департаменту громадського здоров’я (Олексію Даниленку) забезпечити:

 

1) подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

 

2) оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України після його державної реєстрації Міністерством юстиції України.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України − головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

 

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО