Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення

Категорії

Проєкт наказу МОЗ України "Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я»..."

24 серпня 2022
647

Проєкт наказу

Пояснювальна записка

АРВ

Довідка (Acquis ЄС)

Державні норми та правила

Додаток 1 до АРВ

Додаток 2 до АРВ

Додаток 3 до АРВ (М-Тест)

Зміни

Повідомлення про оприлюднення

Порівняльна таблиця

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я» та Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України»

  Проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я» та Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України»
(далі – проєкт наказу) розроблено з метою запровадження сучасних санітарно-протиепідемічних вимог до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я.

  Проєктом наказу запроваджуються сучасні санітарно-протиепідемічні норми і правила до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я, а саме щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю, палат ізоляції пацієнтів, операційних відділень та відділень репроцесингу медичних виробів. Також проєктом наказу впроваджується стандартизована форма медичного завдання на проєктування.

  Проєктом наказу вносяться зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України з метою приведення у відповідність положень до діючого законодавства.

  З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, на виконання статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», проєкт наказу оприлюднено для громадського обговорення на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України (https://moz.gov.ua/gromadske-obgovorennja).

  Зауваження та пропозиції у вигляді порівняльної таблиці просимо надсилати протягом 30 днів з дати публікації проєкту наказу у письмовому або електронному вигляді на адресу Міністерства охорони здоров’я України: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, (e-mail: [email protected], [email protected]).

 

  МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ  
  НАКАЗ  
     
  Київ  
від ______ 2022 року    №______________

 

Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я» та Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України

 

  Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», підпункту 14 пункту 4, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою впровадження санітарно-протиепідемічних вимог до закладів охорони здоров’я,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити такі, що додаються:

1) Державні санітарні норми і правила «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я»;

2) Зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України.

  2. Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності (Даниленко О.М.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

  3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Кузіна І.В.

  4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування

 

Міністр Віктор ЛЯШКО