Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

ВООЗ розгляне ситуацію в системі охорони здоров’я України на спеціальній сесії Європейського регіонального комітету

5 травня 2022
276

Спеціальна сесія Регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я відбудеться 10–11 травня 2022 р. та буде присвячена системі охорони здоров’я України й більш широким наслідками повномасштабного вторгнення рф, що триває, для систем охорони здоров’я у Регіоні та за його межами. У цій спеціальній сесії Регіонального комітету планується участь міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Зазвичай такі сесії проводяться раз на рік. Але з огляду на поточну ситуацію в Україні, що спричинена військовою агресією рф, 38 держав-членів ВООЗ у Європейському регіоні запропонували Європейському регіональному директору ВООЗ д-ру Хансу Клюге (Hans Kluge) провести спеціальну сесію Комітету для розгляду українського питання. 

Поточне рішення щодо проведення у невідкладному порядку спеціальної сесії зумовлене Правилом 5 Правил процедури Регіонального комітету, згідно з яким сесія Комітету може бути проведене протягом 30 днів із пропозиції як мінімум восьми держав-членів. 

З огляду на ситуацію в Україні та світі, сесія буде відбуватися у віртуальному режимі з організацією її прямої трансляції.  

Нагадаємо, що у перші дні війни міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав ВООЗ використати усі свої важелі і припинити будь-яку співпрацю та обмін інформацією із ворогами людства – російською федерацією.