Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримає від Японії 300 мільйонів єн на закупівлю ендоскопів

5 травня 2023
390

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Агентської угоди про реалізацію японської грантової допомоги. Угода укладатиметься між урядом України і компанією Crown Agents Japan Limited. 

Грантова допомога в обсязі 300 млн японських єн (еквівалент майже 80 млн грн) надається для придбання спеціального обладнання (ендоскопів) для українських медзакладів. 

«Система охорони здоровʼя є однією з найбільш постраждалих від війни – повномасштабне вторгнення російської федерації створило неабияке навантаження на неї. Це повʼязано не лише з масовим систематичним руйнуванням лікувальних закладів, а й зі зростанням попиту на деякі види медичної допомоги та послуг, які раніше не були пріоритетними. Вже зараз повністю зруйновано 177 об’єктів закладів охорони здоров’я, пошкоджено – 1433. Працюємо над тим, щоби не просто відновити пошкоджене, а відбудувати краще», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Уже більше ніж рік Україні разом із партнерами вдається забезпечити безперебійне функціонування лікарень навіть поблизу лінії фронту. 

«Попри обстріли та виклики, з якими стикається система охорони здоров’я України, за підтримки міжнародних партнерів ми відновлюємо медичну інфраструктуру, а в наших лікарнях продовжують з’являтися найкращі зразки устаткування. Грант від Японії дозволить забезпечити ще більше українських лікарів і лікарень сучасним медичним обладнанням, а отже, зробити якісну медичну допомогу українським пацієнтам доступнішою. Дуже вдячні за таке міцне плече допомоги у складний для нас час», –  зазначив міністр.

Нагадаємо, нещодавно сучасне медичне обладнання отримала Чорноморська лікарня.