Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Україна отримає «швидкі» від міжнародних партнерів

20 серпня 2022
3324

Міжнародні організації продовжують підтримувати нашу систему охорони здоров'я необхідними ліками та медичним транспортом. З початку повномасштабного вторгнення до України вже надійшло 343 «швидкі» в рамках гуманітарної допомоги. Про це заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко повідомив під час зустрічі з представниками міжнародних організацій Rotary Club та Ukraine Friends. 

Найближчими тижнями благодійники планують доставити до України 25 автівок швидкої медичної допомоги, які згодом будуть відправлені у фронтові та прифронтові регіони. Наразі саме на Сході та Півдні України є найгостріша потреба в медичному транспорті. Адже тут щодня росія обстрілює та захоплює автівки швидкої допомоги.

«З моменту повномасштабного вторгнення росіяни вже пошкодили та захопили понад 430 автомобілів швидкої допомоги. Тому сьогодні МОЗ залучає допомогу від міжнародних партнерів, аби оперативно поповнювати автопарк для бригад “екстренки”, які працюють в регіонах, дотичних до лінії фронту. Незабаром до України приїдуть ще 25 автівок від благодійників й допомагатимуть нашим медикам рятувати життя українців», – розповів Олексій Яременко.

За ці майже 6 місяців повномасштабної війни організація Ukraine Friends доставила до України численні гуманітарні вантажі, серед яких – важливі медикаменти, витратні матеріали і тактичні аптечки.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що український бізнес теж активно долучається до закупівлі автомобілів швидкої допомоги.