Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Український бізнес активно долучається до закупівлі автомобілів швидкої допомоги

18 серпня 2022
2898

Міністерство охорони здоровʼя працює над тим, щоб забезпечити наші заклади охорони здоровʼя необхідним медичним обладнанням. Так, з початку повномасштабної війни в українські лікарні було поставлено 118 тисяч одиниць різного медичного обладнання. 

Також впродовж дії воєнного стану до України в межах гуманітарної допомоги вже поставлені 343 автомобілі швидкої допомоги. Ще 50 «швидких» придбано на кошти, зібрані в рамках ініційованого першою леді України Оленою Зеленською спеціального збору на фандрейзинговій платформі United24. 

Наразі до цього процесу долучається вітчизняний бізнес. Зокрема, нещодавно стартувала ініціатива «Рятуємо життя» від компанії «Епіцентр К». У рамках кампанії з кожного чеку здійснюється відрахування на благодійний рахунок, кошти з якого підуть на придбання автомобілів для центрів медицини катастроф та екстреної медичної допомоги. 

«Ми продовжуємо оновлювати автопарк “швидких”, щоб забезпечити своєчасність доїздів та якість медичної допомоги, що надають працівники “екстренки”, – зазначає міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. – Дуже вдячний їм за нелегку працю, яка під час війни ще більше ускладнилася. Але вони з першого дня й до сьогодні підставляють надійне плече нашим захисникам на шляху до Перемоги. Також дякую вітчизняному бізнесу, який допомагає нам у забезпеченні медичного фронту необхідним обладнанням, транспортом та медикаментами». 

За даними Міністерства охорони здоров’я, з початку активної фази російсько-української війни окупанти вивели з ладу 87 автомобілів екстреної медичної допомоги, ще 352 – розбито та втрачено внаслідок бойових дій.