Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Телемедичні планшети отримали медичні заклади Балаклії

26 листопада 2022
853

Шість телемедичних планшетів в якості гуманітарної допомоги отримала Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, що працює в деокупованій Балаклії Харківської області.

Лікарні прифронтових та деокупованих територій відчувають нестачу спеціалістів вузького профілю, тому телемедичне обладнання в реаліях воєнного часу набуває вирішального значення у діагностиці та ефективному лікуванні пацієнтів.

«З грудня ми відкриваємо повноцінну роботу закладу, тож вже зараз лікарі проходять інтенсивне навчання і готуються працювати з телемедичним обладнанням, – говорить Марина Олексіївна Руденко, директор закладу. – Консультаційна допомога колег іноді для нас буває не менш важливою за спеціальні обстеження, бо іноді навіть у критичних ситуаціях як лікарі, так і пацієнти не завжди можуть кудись виїхати, а рішення потрібно приймати тут і зараз. Особливо важливою є для нас робота в режимі телемедичних консультацій у відділенні інтенсивної терапії – саме там пацієнти потребують найбільшої уваги».

За допомогою телемедичних планшетів можна, приміром, підключатися до моніторів пацієнта – тож лікар на іншому боці відеокамери матиме змогу бачити показники життєдіяльності пацієнта і в режимі відеозв'язку надавати консультаційні поради колегам. 

Усього медичним закладам України було передано 326 телемедичних пристроїв, серед яких: системи Teledoc Health, KTG Sigmafon, телемедичні планшети від Microsoft тощо.