Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Суд виніс рішення на користь одіозного Богдана Федака. МОЗ подає апеляцію

6 квітня 2018
3538

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Спірідонов М. виніс рішення на користь одіозного Богдана Федака і зобов‘язав Харківську ОДА призначити його на посаду керівника обласного Департаменту охорони здоров‘я.

МОЗ не погоджується з рішенням суду, оскільки воно суперечить закону України "Про місцеві державні адміністрації". Згідно з статтею 11 цього Закону, керівники структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду та звільняються з посади головами відповідних державних адміністрацій за погодженням з органами виконавчої влади вищого рівня в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Також статтею 10 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" визначено, що Державний секретар міністерства, відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, погоджує у передбачених законом випадках призначення на посади та звільнення з посад керівників відповідних структурних підрозділів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

У зв'язку з цим, МОЗ буде оскаржувати це рішення в апеляційному порядку.