Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Суд виніс перший вирок за підробку COVID-сертифікатів

4 жовтня 2021
6898

Перше судове рішення про вирок за підробку COVID-сертифікатів було винесене минулого тижня. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на нараді у Президента України Володимира Зеленського.

За інформацією Національної поліції, лікар із Павлограда Дніпропетровської області отримав штраф 34 тис. грн та позбавлення права діяльності за фахом на один рік. 

Також за минулий тиждень було проведено 13 обшуків і розпочато 12 кримінальних проваджень.

“Вакцинація від ковіду рятує життя. Не можна допустити, щоби лікарі так зневажали своє звання і нехтували здоров’ям українців, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. - Ми продовжуємо співпрацювати з Нацполіцією та максимально можливо сприяємо слідству, щоби покарати тих, хто підробляє документи про вакцинацію від COVID-19.”

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ направило подання до власників закладів охорони здоров’я із вимогами відсторонити керівництво 15 лікарень, лікарі яких підробляли COVID-сертифікати про вакцинацію.

Також МОЗ передбачив кошти для встановлення мінімальної заробітної плати для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень для  середніх медичних працівників у проєкті бюджету на 2022 р.