Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Сучасні «швидкі» із США – для Дніпра та Харкова

6 липня 2022
2488

Два сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги зі Сполучених Штатів Америки передані 4 липня українським медичним закладам. Новий медичний транспорт отримали центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дніпропетровської та Харківської областей. Передача відбулася за участю віцепрезидента зі зв’язків з урядом OSF Healthcare Foundation Крістофера Менсона та представництва Ukrainian American House. 

«Майже місяць працюємо у колаборації Ukrainian American House та OSF Healthcare. Як результат – дві надсучасні “швидкі” від американського народу для українських захисників. Працюємо далі, щоби передати наступні. Дякую усім, хто долучився до проєкту. Разом до перемоги!» – говорить директор з логістики Ukrainian American House Костянтин Кирилін.

Життя поранених на фронті українських захисників чи постраждалих цивільних максимально залежить від того, наскільки вчасно і кваліфіковано їм буде надана перша медична допомога, а потім наскільки швидко їх вдасться доправити до медичних закладів.  

«Ці модерні “швидкі” якраз призначені для регіонів країни, які піддаються обстрілам, як от Дніпропетровщина, чи у яких йдуть запеклі бої, як на Харківщині. До того ж у Дніпрі лікують наших поранених. “Швидкі” мають бути захищені від ворожих обстрілів та мати необхідне обладнання для порятунку поранених у разі ускладнень. І в цьому сенсі допомога, яку ми отримуємо в цей непростий час від наших партнерів зі США, є надзвичайно важливою. Навіть у свій День Незалежності, коли українці вітають США зі святом, американці залишаються з Україною, за що ми надзвичайно вдячні», – говорить заступниця міністра Марія Карчевич.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я повідомляло, що за час повномасштабної війни отримало близько 300 автомобілів швидкої допомоги завдяки міжнародній та благодійній допомозі. Водночас потреба сфери охорони здоров'я в автомобілях швидкої допомоги досі залишається.