Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За час війни МОЗ отримало 263 автомобілі швидкої допомоги — Марія Карчевич

21 травня 2022
369

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну заклади  охорони здоров’я отримали понад 260 автомобілів швидкої допомоги. Це автівки, що були передані Україні в рамках гуманітарної допомоги від благодійних організацій та урядів країн-партнерів, які підтримують нашу державу в протистоянні російській збройній агресії. 

«Лише впродовж цього тижня нам передали 14 автомобілів швидкої допомоги з Великої Британії. Дві автівки вже виїхали зі складу Міністерства у військові частини та ще 4 розподілені на заклади екстреної медичної допомоги. Найближчими днями ми очікуємо прибуття іншої частини партії. Підсумовуючи, можемо сказати, що сукупно МОЗ отримало та розподілило для українських медиків та захисників понад 260 “швидких”», — прокоментувала заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

За словами заступниці міністра, більшість автівок поїхали в регіони, в яких тривають активні бойові дії, і де є найбільша потреба у забезпеченні наших ЗСУ та бригад екстреної медичної допомоги такими автомобілями. Решта були розподілені між закладами охорони здоров'я переважно Вінницької, Одеської, Київської, Львівської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Чернігівської, Житомирської та Миколаївської областей.

Загалом, з початку російського повномасштабного вторгнення окупанти пошкодили та захопили близько 200 «швидких». Зруйновано або пошкоджено понад 600 закладів охорони здоров'я, більше ніж 100 із них — не підлягають відновленню; вбито щонайменше кілька десятків медичних працівників. 

Нагадаємо, минулого року завдяки тісній співпраці МОЗ та ДП «Медичні закупівлі України» автопарк закладів охорони здоров’я поповнився 416 автомобілями швидкої допомоги.