Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 56 потужних генераторів надійдуть до медзакладів для безперебійної роботи на випадок «блекаутів»

24 листопада 2023
588

Українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ  та Світового банку. 

Генератори будуть розподілені до Львівської, Хмельницької, Полтавської, Чернівецької, Вінницької, Київської, Одеської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської областей та міста Києва. 

Зазначимо, що генератори здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів за різних критичних ситуацій. Вони спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу. Таким чином, підживлюватимуть операційні, реанімації та критично важливе обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я пацієнтів. 

Загалом, для безперебійної роботи медзаклади мають 10 016 генераторів, які спрацьовуватимуть у разі надзвичайної ситуації. 

Також зазначимо, що у рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку через міжнародну організацію «Crown Agents» до областей загалом буде розподілено ще 467 генераторів. Їх доставляють відповідно до актуальних потреб кожної області. 

Нагадаємо, у жовтні до лікарень та медичних закладів освіти було розподілено 42 генератори великої потужності у рамках співпраці МОЗ та Світового банку.