Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Медичні заклади забезпечені понад 10 тисячами генераторів на випадок блекаутів взимку

8 листопада 2023
461

Попри постійні загрози з боку росії та нові виклики, спричинені повномасштабною війною, в Україні триває активна підготовка до зимового сезону. МОЗ разом із партнерами продовжують працювати над забезпеченням закладів охорони здоров’я критично необхідним обладнанням для повноцінної роботи та електричними генераторами для безперебійного електроживлення.

Зокрема, наразі для постійної роботи українські медзаклади мають 10 016 генераторів. За потреби вони спрацьовуватимуть та постачатимуть напругу в мережу. Тож у разі надзвичайної ситуації завдяки автономним джерелам живлення у лікарнях безперебійно функціонуватимуть відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, що рятуватиме життя та здоров’я пацієнтів.   

МОЗ звертає увагу, що саме керівники лікарень мають створити умови для забезпечення повноцінної та стабільної роботи медзакладу у разі надзвичайних ситуацій чи блекаутів. Також керівництво медзакладу має подбати про резерв пального для генераторів та перевірити їх працездатність. 

Міністерство висловлює вдячність всім партнерам, які долучилися до забезпечення медзакладів генераторами. Це дозволило лікарням стати більш стійкими та надавати медичні послуги навіть за екстремальних умов. 

Нагадаємо, нещодавно 42 потужних генератори були розподілені до медзакладів та медуніверситетів України у рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.