Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 17 реанімобілів, придбаних у межах ініціативи Олени Зеленської через UNITED24, їдуть у регіони

1 жовтня 2022
3316

Наступні 17 автомобілів швидкої медичної допомоги, закуплені в межах ініціативи першої леді України через фандрейзингову платформу UNITED24, поїдуть у регіони, а саме: в Запорізьку,  Миколаївську, Рівненську, Сумську, Харківську та Одеську області. Перші 18 уже прибули на Сумщину, Харківщину, Миколаївщину, Чернігівщину і Рівненщину. 

Автівки обладнані усім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Це дає змогу швидко й безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні.

«Очевидно, що “швидкі” типу С найперше скеровуємо в прифронтові регіони, а також ті, що перебувають під артилерійськими та ракетними обстрілами. Автівки облаштовані для транспортування пацієнтів. У них можна здійснювати лікування кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран, внутрішньосерцеву кардіостимуляцію…», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, напередодні другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня, ініціаторка події Олена Зеленська оголосила про збір коштів на «швидкі» для України – через платформу UNITED24. Загальна сума зборів склала понад $6,4 млн.

Долучитися до підтримки сфери охорони здоров’я можна за посиланням https://u24.gov.ua/uk