Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 80 наркозно-дихальних апаратів, придбаних за зібрані через UNITED24 кошти, уже рятують життя українців

7 жовтня 2022
2766

83 наркозно-дихальні апарати, куплені за гроші, зібрані через фандрейзингову  платформу UNITED24, уже отримали медзаклади Києва та Київської області, Запоріжжя, Житомирщини, Львівщини, Чернігівщини, Полтавщини та Дніпропетровщини. 

«Наркозно-дихальний апарат — один із основних інструментів у роботі анестезіологів, без якого не можуть бути виконані складні операції. Їх разом із моніторами пацієнта використовують для проведення  інгаляційного наркозу та контролю показників життєдіяльності пацієнта під час операції. Апарати можуть застосовуватися для проведення хірургічних операцій людям будь-якого віку, навіть новонародженим, — говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. — У пріоритеті — закупівля медичного обладнання для прифронтових регіонів та регіонів з найбільшою кількістю пацієнтів».

«Досі ми мали лише один наркозно-дихальний апарат у лікарні. На сьогодні у межах ініціативи UNITED24 ми отримали ще один апарат, до того ж експертного класу. Він дозволить обладнати ще одну операційну і робити більше хірургічних втручань як планових, так і ургентних. Тепер це буденність — застосування інгаляційних анестетиків. Ми дуже вдячні за таке сучасне обладнання», — говорить завідувач реанімаційного відділення Олег Сидоренко Новомосковської міської лікарні на Дніпропетровщині.

Нагадаємо, що 24 операційні столи, придбані за зібрані через UNITED24 кошти, вже «працюють» у лікарнях.