Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 80 наркозно-дихальних апаратів для порятунку життів придбано коштом UNITED24

3 серпня 2022
2130

Вісім українських регіонів отримають 83 наркозно-дихальні апарати придбані коштом міжнародної ініціативи  UNITED24. Йдеться про Запоріжжя, Житомирщину, Київ та область, Львівщину, Чернігівщину, Полтавщину та Дніпропетровщину. 

«Ми тримаємо руку на пульсі, роблячи моніторинг потреб медзакладів як у зоні бойових дій, так і в тилу. Зберегти кожне життя — це не просто пріоритет, а завдання, яке ми виконуємо системно», — говорить заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Наркозно-дихальний апарат – це один з основних інструментів в роботи анестезіологів, без якого не можуть бути виконані складні операції. Наркозні апарати разом з моніторами життєвих функцій використовують для загальної інгаляційної анестезії та контролю показників життєдіяльності пацієнта під час операції. Застосовується під час проведення хірургічних операцій для людей будь-якого віку, і навіть у немовлят. На практиці це означає: сотні та тисячі врятованих життів. 

Нагадуємо, це четверта закупівля за кошти, зібрані UNITED24 на гуманітарну та медичну допомогу. Перша – 35 транспортних апаратів ШВЛ, що вже рятують життя українців, друга – 10 рентгенівських апаратів С-арок, третя –  12 нових С-арок.