Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще 12 рентгенівських установок з С-аркою закуплені коштом ініціативи UNITED24

21 липня 2022
2756

Заклади охорони здоров’я, що розташовані в прифронтових регіонах, а також військові госпіталі та заклади національного рівня отримають ще 12 нових рентгенівських установок з C-аркою експертного класу. Завдяки такому обладнанню можна проводити хірургічні, травматологічні та інші операції. Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

«Це друга закупівля обладнання для рентгенологічного обстеження, що дозволяє робити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Минулого разу було закуплено для медичних закладів 10 таких установок потужністю 2,3 та 5 кВт. Цього ж разу здійснена закупівля обладнання експертного класу потужністю 12 кВт. Це особливо важливо для лікування пацієнтів у тяжкому стані, коли точність та швидкість діагностики — критична. Ми швидко ознайомлюємося з потребами медзакладів і як тільки надходять кошти, забезпечуємо їх», — зазначає заступниця міністра Марія Карчевич.

Обладнання придбане коштом пожертв у рамках ініціативи UNITED24. Загалом закуплено 12 рентгенівських установок разом з рентгенопрозорими столами і наборами рентгенозахисного одягу. Міністерством перераховано на рахунок ДП «Медзакупівлі України», яке проводило конкурентні закупівлі, 42,06 млн гривень на придбання цих установок.

Нагадуємо, це третя закупівля за кошти, зібрані UNITED24 на гуманітарну та медичну допомогу. Перша – 35 транспортних апаратів ШВЛ, що вже рятують життя українців, а друга – тих же рентгенівських апаратів С-арок – 10 одиниць.