Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Понад 30 пошкоджених окупантами об’єктів медичної інфраструктури відновлено повністю

17 червня 2022
294

В Україні повністю відновили 32 об'єкти медичної інфраструктури, які пошкодили ракети та снаряди окупантів. Ще 188 медичних закладів відновлені частково. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський.

Загалом за час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив 618 об'єктів медичної інфраструктури та ще 118 зруйнував вщент.

«Об'єкти із червоним хрестом, всупереч усім міжнародним конвенціям, стають мішенню для російських снарядів. На жаль, чи не щодня ми бачимо, як ворог прицільно обстрілює наші лікарні. Проте там, де росія руйнує, Україна завжди відбудує. Тому на деокупованих територіях наразі вже розпочато відновлення медичних закладів, аби населення в якомога коротші терміни було забезпечено необхідними медичними послугами», — повідомив Богдан Боруховський. 

Наразі комплексне відновлення медичної інфраструктури триває на територіях деокупованих Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Житомирщини. 

За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість відновлення медичних закладів по Україні загалом складе понад 35 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляло, що за понад три місяці війни від куль та снарядів російських окупантів найбільше постраждала медична інфраструктура Донеччини.