Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Рівненщині вже незабаром запрацює сучасний ангіограф

31 травня 2023
252

У Дубенській міській лікарні, що на Рівненщині, встановили сучасну агіографічну цифрову систему «Artis one», виробництва німецького концерну «Siemens». Закупівля здійснена Міністерством охорони здоров’я України коштом державного бюджету.

Нині заклад має всі необхідні ресурси, а саме: фахівців, обладнання та ліки, аби надати якісну медичну допомогу. Зокрема, на постійне місце роботи прийнято двох досвідчених лікарів-нейрохірургів, триває навчання та спеціалізація двох лікарів інтервенційних кардіологів.

Загалом медичний заклад обслуговує 19 територіальних громад регіону та понад 169 тис. населення. А введення в дію сучасного ангіографа забезпечить суттєве покращення якості та різноманітності видів надання медичної допомоги мешканцям регіону.  

Так, лікарі зможуть надавати допомогу пацієнтам за такими ендоваскулярними напрямами, як: нейрохірургія, інтервенційна кардіологія, судинна хірургія, хірургія серця та магістральних судин. 

Крім того, завдяки обладнанню стали доступними оперативне обстеження та лікування патологій судин різних органів і систем, зокрема визначення місця звуження, закупорки або ж розширення судини, наявності внутрішньої кровотечі та інших процесів і хвороб, які  іншим шляхом не діагностуються.

Надсучасне обладнання встановили у реконструйованому рентген-операційному блоці лікарні. Реконструкція приміщення проводилася коштом Дубенської міської ради.

Наразі в закладі проведено монтаж та пусконалагоджувальні роботи ангіографа та готуються ліцензійні документи на його експлуатацію. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що новий ангіограф запрацює також на Чернігівщині.