Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Харківщині відновлено підрозділи медзакладу, який постраждав на початку повномасштабної війни

15 березня 2024
115

Харківська область із перших днів війни перебуває під постійними обстрілами та авіаударами росії. Ворог свідомо нищить цивільні об’єкти та тероризує мешканців області. 

Так, на початку війни постраждав один із Центрів первинної медичної допомоги Золочівської селищної ради, яка обслуговує 63 населені пункти Золочівської територіальної громади.

До структури центру входить 18 лікувально-профілактичних підрозділів, з них 6 – амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 3 – фельдшерські пункти та 9 – пункти здоровʼя.

Зазначимо, що протягом 2022-2024 рр. у медзакладі внаслідок вибухової хвилі від атак та прямих влучень було пошкоджено 9 підрозділів та ще 2 – були зруйновані вщент. Зокрема, було пошкоджено покрівлю, двері, вікна тощо. 

Однак, завдяки спільним зусиллям партнерів та місцевої влади було відновлено амбулаторії загальної практики сімейної медицини у смт Золочів, селищі Малі Феськи та Калинове. Наразі медзаклад перебуває в процесі відновлення. 

Зазначимо, що Центр первинної медичної допомоги Золочівської селищної ради надає первинну медичну допомогу та обслуговує понад 22 тис. осіб. 

Тут працюють 12 лікарів загальної практики сімейної медицини, 15 медичних сестер та інший персонал. Медзаклад, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати медичні послуги.

Нагадаємо, що попри війну відновлення українських лікарень є одним із пріоритетів для держави. Саме тому роботи з відновлення тривають ще з перших місяців війни. Зокрема, лише на Харківщині було відновлено повністю 90 об’єктів медзакладів та ще 113 відновлено частково. 

Загалом по всій Україні ворог пошкодив 1 537 об’єктів медзакладів та 203 – зруйнував вщент. 509 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 357 – відновлені частково.