Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ затвердило "Примірний перелік лікарських засобів та медичних виробів для надання медичної допомоги при невідкладних станах у пунктах щеплення»

3 лютого 2021
8956

Наказом Міністерства охорони здоров'я від 2 лютого 2021 р. №165 затверджено "Примірний перелік лікарських засобів та медичних виробів для надання медичної допомоги при невідкладних станах у пунктах щеплення» про це повідомив заступник Міністра охорони здоровя Віктор Ляшко.

Як зазначив Віктор Ляшко, даний перелік включає необхідні лікарські засоби та медичні вироби для надання медичної допомоги у випадку розвитку несприятливих подій після проведення імунізації. 

«Невідкладна допомога повинна надаватися до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Тому все, що затверджено наказом, є обов'язковим до виконання центрами надання первинної медичної допомоги, пунктами щеплення, як постійними так і тимчасовими (мобільні бригади). Імунізація проти COVID-19 повинна пройти із забезпеченням максимального рівня безпеки та захисту для усіх, хто будете вакцинуватися» - підкреслив Головний державний санітарний лікар.