Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України ознайомило проректорів НМУ ім. Богомольця з Наказом МОЗ про відсторонення Амосової К.М.

23 лютого 2018
4132

22 лютого державний секретар МОЗ України Янчук А.О. провів зустріч з проректорами НМУ ім. О.О. Богомольця - Цехмістром Я.В., Линовицькою О.В, Науменком О.М., Стеченко О.В., Черенько Т.М., Никитюком О.А. та в.о. ректора Захарашем М.П. Під час зустрічі проректорам було оголошено Наказ МОЗ України №15-Адм. від 20.02.2018 року про відсторонення Амосової К.М. від виконання повноважень за посадою ректора НМУ та здійснення перевірки належного забезпечення проведення в НМУ ім. О.О. Богомольця 20 лютого 2018 року ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія”.

Державний секретар Міністерства наголосив на необхідності забезпечити роботу університету, сприяти тому, щоб в.о. ректора приступив до виконання своїх обов’язків, а також неухильно дотримуватися норм чинного законодавства.

Водночас, МОЗ України запросило Амосову К.М. взяти участь у засіданні комісії, початок якого був призначений на 12:00, однак пані Амосова не з’явилася. О 13:00 на електронну адресу МОЗ України надійшов лист за підписом Амосової К.М. з повідомленням, що вона не може з'явитися на засідання комісії у зв'язку з сімейними обставинами.

Додатково повідомляємо, що станом на 18:00 22 лютого документи про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок” у НМУ ім. О.О.Богомольця, які затребувало МОЗ України від НМУ 21 лютого 2018 року, в Міністерство так і не надійшли.

Наголошуємо, що керівництво університету не зробило ніяких кроків для налагодження нормальної роботи адміністративного корпусу НМУ та безперешкодного доступу до приміщень в.о. ректора та представників комісії. Так, станом на 18:00 22 лютого вхід до ректорату НМУ для комісії МОЗ України та в.о. ректора Захараша М.П. і надалі заблокований. Комісія склала відповідний акт, який долучено до матеріалів справи.

23 лютого голова комісії МОЗ України візьме участь у засіданні Наглядової ради НМУ, під час якого заслуховуватимуть звіт про діяльність НМУ та виконання умов контракту ректором університету Амосовою К.М. у 2017 році.

МОЗ України і надалі інформуватиме про результати роботи комісії.