Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ у співпраці з Єврокомісією евакуювали 23 постраждалих українців на лікування до клінік Європи

4 листопада 2022
2509

Від початку збройної агресії росії проти України, Міністерство охорони здоров’я України разом із міжнародними партнерами, зокрема Європейською комісією, організовують евакуаційні рейси для постраждалих громадян України.

Громадян із мінно-вибуховими пораненнями, опіками та онкопацієнтів, відправляють на спеціалізоване лікування та реабілітацію. Цього тижня 23 пацієнтів доправили до медзакладів Нідерландів, Норвегії, Фінляндії та Німеччини.

На цей раз у складі групи були евакуйовані цивільні, які постраждали від ворожих обстрілів та отримали мінно-вибухові травми. Це — люди з Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Київської та Івано-Франківської областей. Також у групі було семеро цивільних з онкологічними захворюваннями. Усі вони потребують продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Механізм діє з перших днів повномасштабного вторгнення, відколи міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні в прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. А далі повітряні шпиталі чи спеціальний авіатранспорт доправляють українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Уже понад 2 тисячі наших громадян евакуйовано з різних регіонів України до клінік Європи, з яких понад 500 — це діти з онкологічними захворюваннями.

Ознайомитися з алгоритмом медичної евакуації можна тут.