Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ разом із партнерами відбудовує зруйновану терористами Макарівську амбулаторію — Віктор Ляшко

16 вересня 2022
2824

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав Макарів, що на Київщині, та подивився на хід будівництва центру первинної медико-санітарної допомоги, який на початку березня вщент зруйнували російські окупанти.

«Будівництво нового центру первинної медико-санітарної допомоги в Макарові на місці повністю зруйнованого російськими окупантами — це один із перших проєктів, які ми реалізовуємо в рамках післявоєнного відновлення та розвитку країни. І будуємо, не оглядаючись на те, що було, а робимо інноваційні об'єкти, щоб заклади охорони здоров’я були однакові комфортні як для пацієнтів, так і для медичних працівників. Інновації будуть і в дизайні об'єктів, і в технологіях, які використовуватимуться у лікарнях», — коментує Віктор Ляшко. 

Заклад охорони здоров'я буде відновлений коштом внесків українських і міжнародних благодійників. Проєкт передбачає будівництво сучасної амбулаторії за міжнародними стандартами та  оснащення її всім необхідним обладнанням. Амбулаторія обслуговуватиме близько 16 000 пацієнтів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я спільно з «Благодійним фондом “Київська Школа Економіки”», Київською обласною військовою адміністрацією та Комунальним некомерційним підприємством «Макарівський центр первинної медико-санітарної допомоги» підписали меморандум про співпрацю.