Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ має провести аудит реабілітаційних закладів якнайшвидше - Віктор Ляшко

13 січня 2022
2374

Протягом 2022 року Міністерство охорони здоров’я має пріоритезувати роботу із реабілітації. Для цього ми маємо провести повний аудит реабілітаційних закладів, оцінити їхній потенціал та вибудувати якісну мережу, що забезпечить потреби пацієнтів у відновленні. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання робочої групи із напрацювання нормативно-правових актів з реабілітації у сфері охорони здоров’я.

“Уряд поставив задачу підготувати низку документів, щоб досконально регламентувати роботу в напрямі реабілітації та ефективно реалізовувати програми реабілітаційної допомоги. Нині ми працюємо над проєктом постанови, що стосується документального забезпечення організації реабілітації у сфері охорони здоров’я, - зазначає Віктор Ляшко. - Ця постанова затвердить типовий план реабілітації осіб із обмеженням повсякденного функціонування, порядок забезпечення таких осіб тимчасовими допоміжними засобами, положення про індивідуальний реабілітаційний план та низку інших документів, які мають бути досконало відпрацьованими”.

Комплексний підхід у розробці документів дасть змогу визначити вимоги до центрів реабілітації, актуалізувати потребу у новому обладнанні та визначити центри, що зможуть надавати допомогу населенню за контрактами із НСЗУ.

“Ми дуже вдячні колегам, які долучилися до робочої групи, за адекватні та слушні зауваження до проєкту постанови, що розробляємо. Завдяки оперативній спільній роботі ми зможемо запровадити сучасну мультидисциплінарну реабілітаційну допомогу, спростити доступ пацієнтів до неї та значно скоротити терміни відновлення пацієнтів”, - додав перший заступник міністра Олександр Комаріда.