Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Місцева влада та керівники медзакладів є відповідальними за виплату зарплат медикам – Олександр Комаріда

20 жовтня 2022
2169

Перший заступник міністра охорони здоровʼя України Олександр Комаріда за дорученням міністра відвідав медичні заклади Харкова. У межах робочого візиту він перевірив роботу лікарень в умовах воєнного стану та, головне, стан виплат заробітних плат медичним працівникам у регіоні. 

«Українські лікарі з першого дня повномасштабної війни відповідально виконують свій обовʼязок, при цьому працюють часто в складних і навіть небезпечних умовах, понаднормово. Вони щодня своєю самовідданою роботою вчиняють подвиг. Тож затримувати або урізати їм зарплати – неприпустимо. – Зазначив Олександр Комаріда. – Тому сьогодні я тут, у Харкові, який постійно всі ці 8 місяців перебуває під атаками злочинної російської армії, щоб, зокрема, перевірити, як виплачуються зарплати медикам у регіоні».

Медичні заклади, які власним коштом не можуть забезпечити виплату заробітних плат працівникам, отримують від Національної служби здоров'я пакет дофінансування «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Проте нагадуємо, що дофінансування — це лише тимчасовий механізм, який дає шанс керівникам лікарень переглянути механізми фінансового планування, оптимізуватися і створити стратегію розвитку для здобуття фінансової незалежності, а не покривати  неефективний менеджмент. 

У межах візиту закладам охорони здоров‘я Харківщини були передані два наркозно-дихальні апарати, придбані коштом Світового банку. 

Також, перебуваючи у Харкові, перший заступник міністра Олександр Комаріда відзначив державними нагородами та званнями місцевих працівників сфери охорони здоровʼя (відповідно до указів Президента України №166/2022 та №419/2022).

Шана і подяка нашим лікарям! 

Нагадаємо, що на минулому тижні Олександр Комаріда перевірив роботу медичних закладів Дніпропетровщини.