Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Медзаклади Дніпропетровщини працюють у посиленому режимі в умовах війни – Олександр Комаріда

13 жовтня 2022
2281

Перший заступник міністра охорони здоровʼя Олександр Комаріда відвідав з робочим візитом медичні заклади Дніпропетровської області задля моніторингу умов роботи лікарень під час війни.

Керівництво та колективи медичних закладів продемонстрували, як налагоджена робота з надання медичної допомоги населенню в умовах війни та постійної загрози ворожих обстрілів і бомбардувань області. У ході зустрічі були визначені поточні проблеми та нагальні потреби закладів. 

«Робота наших медиків, їхнє вміння і бажання допомогти людям особливо зараз, під час війни, викликає у мене щоразу захоплення і повагу. МОЗ зі свого боку робить усе необхідне, аби забезпечити цих відважних людей усім необхідним – електроенергією, обладнанням, медикаментами, зарплатою, – зазначив заступник міністра. – Сьогодні передав Міському пологовому будинку № 1 у Дніпрі УЗД-апарат, придбаний завдяки Світовому банку».

Під час візиту до Дитячої обласної лікарні Олександр Комаріда відвідав 6-річну дівчинку, яка постраждала внаслідок ворожого обстрілу Нікополя в ніч на 12 жовтня. Дитина отримала скелетну травму та серйозне ураження нижніх кінцівок, яке призвело до травматичної ампутації. За словами лікарів, наразі стан маленької пацієнтки стабільний, її життю ніщо не загрожує. Надалі дівчинці знадобиться хірургічне втручання, щоби підготувати до протезування. 

Наразі Міністерство охорони здоровʼя України вже готує пакет документів для того, щоб маленька Кароліна з Нікополя змогла отримати подальше лікування, протезування та реабілітацію в одній із провідних клінік за кордоном.

Терористичні атаки з боку російської федерації тривають, що, на жаль, призводить до нових жертв як серед військових, так і серед цивільного населення. Користуючись нагодою, заступник міністра здав кров для поповнення банку крові та її компонентів однієї з місцевих лікарень області.