Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Уряд додатково виділив 895,578 млн грн на забезпечення киснем ліжок у медзакладах

12 листопада 2020
2035

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 листопада прийняв рішення про виділення додаткових 895,578 млн гривень на забезпечення киснем ліжок у медичних закладах, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

“Вчора уряд прийняв дуже важливу постанову, якою виділив 895,578 млн гривень на забезпечення киснем ліжок у лікарнях. Це виділення додаткових коштів, що дозволить прискорити виконання завдання, яке було поставлене перед регіонами ще 12 серпня, щодо забезпечення до 80% ліжок киснем”, – зазначив очільник МОЗ.

Водночас Міністр висловив незадоволення щодо темпів підведення кисню до ліжко-місць, зазначивши, що МОЗ поставило перед регіонами завдання збільшити до 80% кількість таких ліжок ще до 1 жовтня.

Нагадаємо, раніше уряд виділив 572 млн гривень на підведення кисню до ліжок у лікарнях, які надають допомогу хворим на COVІD-19. Нещодавно області звернулись по додаткову фінансову допомогу. Забезпечення лікарняних ліжок киснем у медичних закладах відбувається через централізовану систему постачання або за допомогою кисневих концентраторів. Спосіб забезпечення киснем обирають самі лікарні або місцева влада.