Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: МОЗ веде переговори з компаніями-виробниками вакцин проти COVID-19 щодо пришвидшення поставок в Україну

23 грудня 2020
2633

З метою пришвидшення поставок вакцин проти COVID-19 в Україну Міністерство охорони здоров'я веде активні переговори із провідними компаніями-виробниками. Очікується, що відповідні угоди будуть підписані найближчим часом. Про це повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Останні чотири місяці МОЗ активно веде перемовини щодо поставок вакцин проти COVID-19. Окрім ініціативи COVAX, маємо домовленості з провідними компаніями-виробниками вакцин. Відповідні угоди з ними буде підписано найближчими тижнями. Деякі компанії-виробники вже гарантовано готові постачати вакцини в Україну, починаючи з липня 2021 року, але МОЗ веде перемовини щодо перенесення цих поставок на більш ранній термін", — зазначив очільник МОЗ.

Максим Степанов додав, що переговори щодо поставок вакцин проти COVID-19 в Україну ведуться на рівні Президента України, уряду та МОЗ. 

"Жодних списків на отримання вакцини не існує. Кожна країна окремо домовляється про терміни поставки",  — підкреслив Максим Степанов, коментуючи інформацію, яка днями з’явилась в соцмережах, зокрема, про те, що Україна нібито не потрапила до сотні країн, які першочергово отримають вакцину.

Міністр охорони здоров’я також повідомив, що Україна очікує поставки вакцини проти COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX у кінці першого — на початку другого кварталу 2021 року. Загальна кількість доз, які надасть Україні ця програма, становитиме 8 млн доз, зокрема перший транш — 1,2 млн доз.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров'я Максим Степанов доручив включити до Національного плану вакцинації проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.