Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації придбано за кошти, зібрані через UNITED24

16 вересня 2022
3025

4852 апарати зовнішньої фіксації (АЗФ) закуплено ДП «Медичні закупівлі України» за кошти, які були зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, а саме — на 14 645 570 грн.

Їхня унікальність полягає в тому, що раніше кістку скріплювали внутрішньою пластиною чи цвяхом, які проходили через кістково-мозковий канал. А АЗФ — це фіксація зовнішня, тому не потребує розрізу тканин. Уламки співставляються, утримуються спеціальною конструкцією і фіксуються. Це призводить до профілактики жирової емболії та тромбоемболії, тобто найгірших ускладнень, що виникають через попадання тромбів з кістки у кров, через що у 50% випадках людина гине.

Апарати зовнішньої фіксації надійдуть у медзаклади Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Київської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської, Сумської, Житомирської, Закарпатської, Чернігівської, Миколаївської, Львівської областей, а також відомчі заклади охорони здоров'я.  

«АЗФ вкрай важливі для надання допомоги пораненим в бойових умовах, без нього пацієнта не можна транспортувати, а тим більше лікувати. Апарат накладається за 5-10 хвилин, при чому зробити це можна  навіть у польових умовах», — зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Нагадаємо, що перші 18 із 82 реанімобілів, придбані на фандрейзинговій платформі UNITED24 у межах ініціативи Олени Зеленської, уже поїхали в регіони.

Допомагаймо всі разом: https://u24.gov.ua