Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Коментар МОЗ України щодо звіту Рахункової палати про фінансування програми “Лікування громадян України за кордоном”

8 червня 2018
3522

МОЗ України вважає некоректним та неприпустимим використання узагальнених цифр і відстотків при оцінці ефективності фінансування та реалізації програми “Лікування громадян України за кордоном”.

У 2016-2017 роках фінансування програми склало близько 1 млрд грн. За цією загальною сумою стоять унікальні історії 362 людей та їхніх родин.

286 млн грн, що, згідно зі звітом Рахункової палати, вважаються використаними неефективно, - це 50 індивідуальних випадків, кожен з яких має розглядатись окремо.

МОЗ України, відповідно до чинного законодавства, опрацює кожне зауваження як щодо оплати лікування за кордоном, так і щодо виконання процедур. Висновки будуть оприлюднені та використані для подальшого вдосконалення програми.

Як повідомлялося раніше, МОЗ України вважає програму лікування громадян України за кордоном ефективною в цілому за час роботи команди. Наразі міністерство працює над удосконаленням нормативно-правового забезпечення програми, щоби усунути бюрократичні перепони.

Зокрема, зміни мають відбутися за такими напрямами: розробка порядку прозорого обліку хворих для  направлення на лікування за кордон, удосконалення процедури роботи комісії та експертів, а також створення мережні надійних клінік-партнерів та оптимізація алгоритму співпраці з ними.

Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству охорони здоров’я України для лікування громадян за кордоном був оприлюднений на офіційному сайті Рахункової палати 6 червня.

Станом на 8 червня цей звіт офіційно не надійшов до МОЗ України для його подальшого опрацювання структурними підрозділами міністерства.

 

Читайте також