Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Help to Ukraine розширює перелік телемедичного обладнання для України

28 лютого 2023
706

Відбулася зустріч делегації громадської організації Help to Ukraine з представниками МОЗ України.

Іспанську сторону представляли член Конгресу Іспанії та член асамблеї НАТО Мігель Анхель Гутьєрре Вівас та засновники Help to Ukraine Карлос Фернандес та Хав’єр Фернандес Віторія, які вважають необхідним допомагати Україні в ці складні часи, поділяють цінності українців та залучають для цього громадян Іспанії. До зустрічі в режимі відеоконференції також долучився пан Сант’яго Саура, керівник та координатор з міжнародної співпраці мерії Мадриду, який засвідчив повну підтримку народу України. 

На зустрічі йшлося про розширення географії використання телемедичного обладнання та збільшення його кількості в Україні.

Так, представники Help to Ukraine планують залучити до роботи в телемедичних проєктах медичні заклади 4-х областей, що найбільше постраждали внаслідок війни, і довести загальну кількість роботів до 200. Розгортання та технічна підтримка використання медичними закладами України телемедичної платформи HomeDoctor здійснюється за підтримки Проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоров’я».

«Україна обрала шлях розбудови цифрової охорони здоров’я, має власну унікальну електронну систему охорони здоров’я, яка охоплює всю галузь, — коментує заступниця міністра охорони здоровʼя з цифрового розвитку Марія Карчевич. — МОЗ розглядає телемедицину як потужний інструмент підвищення якості та доступності медичної допомоги наших громадянам, особливо в умовах військової агресії та особливо в регіонах, які зазнали жахливих руйнувань, де бракує медичних працівників та зруйнована медична інфраструктура. Ми активно вивчаємо унікальний досвід Іспанії в розбудові цифрової охорони здоров’я та впровадження телемедицини та активно комунікуємо з інституціями, що впроваджують телемедичні рішення. Щиро вдячні за вашу допомогу для громадян України!»

Уже зараз телемедичні роботи використовуються для надання консультацій пацієнтам, особливо в тих місцях, де пошкоджена медична інфраструктура та є брак медичних працівників.

Нагадаємо, телемедичні планшети отримали медичні заклади Балаклії.

Розгортання та технічна підтримка використання ЗОЗ України телемедичної платформи HomeDoctor здійснюється за підтримки проекту USAID|LHSS.