Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

До громадського обговорення оприлюднено проєкт наказу, що затверджує санітарні норми до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я

25 серпня 2022
2210

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило до громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я».

Запропонований до обговорення проєкт акту передбачає запровадження сучасних санітарно-протиепідемічних норм і правил до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я. 

Йдеться про норми щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю, палат ізоляції пацієнтів, операційних відділень та відділень репроцесингу медичних виробів. Також цим проєктом впроваджується стандартизована форма медичного завдання на проєктування. 

«В умовах повномасштабної руйнівної війни російської федерації проти України окупанти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані бомбардування житлових районів міст та селищ. З огляду на це, виникла нагальна потреба в регулюванні питання відбудови з урахуванням кращого європейського досвіду та передових технологій», – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Отже, прийняття нового проєкту акта дозволить будувати нові заклади охорони здоров’я та реконструювати зруйновані таким чином, щоб забезпечити надання інноваційних, якісних і безпечних медичних послуг.

Нагадаємо, з 24 лютого до 23 серпня в Україні ворожими снарядами пошкоджено 794 об’єкти закладів охорони здоров’я, ще 123 об’єкти – зруйновано вщент. 

Детальніше ознайомитись із проєктом акту можна за посиланням https://bit.ly/3wquiSy