Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

8 «швидких» отримали медики Одеської області завдяки внескам донорів через UNITED24

13 квітня 2023
310

Підрозділи Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 8 нових автомобілів швидкої медичної допомоги типу «С», які будуть допомагати лікарським бригадам рятувати життя.

Реанімобілі поїхали до Білгород-Дністровського, Ізмаїлу, Южного, селища Старі Маяки та на підстанції №1 та №7 міста Одеси. 

«Ці автівки обладнані всім необхідним для підтримки життя поранених під час транспортування до лікарні: дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами штучної вентиляції легень. Це допомагає нашим героям медичного фронту рятувати життя», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

«З UNITED24 працюємо з початку повномасштабного вторгнення. Ми раніше вже отримали “швидку” в межах цієї ініціативи. Тепер – другу. Реанімобіль типу “С” – найвищий клас автомобілів в екстреній медичній допомозі, можна сказати, реанімація на колесах. Реанімаційні відділення деяких медичних закладів не мають такого обладнання, як є в цьому реанімобілі. Тож виїжджаємо на виклики, коли є пряма загроза життю. За потреби ми також транспортуємо поранених. Працюємо й на деокупованих територіях», – розповідає завідувач підстанції №1 Одеської станції швидкої медичної допомоги Одеського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Владислав Крижановський.  

Нагадаємо, на 104 млн грн укладено контракти на закупівлю ще 40 «швидких» коштами, зібраними через UNITED24.