Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На 104 млн грн укладено контракти на закупівлю ще 40 «швидких» за кошти, зібрані через UNITED24

11 квітня 2023
289

Відповідно до рішення комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я Медичні закупівлі України уклали контракти на придбання 40 автівок швидкої допомоги загальною вартістю 104 000 000 грн для потреб медичної сфери за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24.

Це «швидкі» типу С, облаштовані всім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна рятувати людину у разі кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран тощо.

 «Поповнення автопарків центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є вкрай важливим. Адже зараз в умовах війни 103 «швидкі» пошкоджено, 250 – знищено, 125 захоплено. Нові автівки допоможуть нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно виконувати виклики до хворих і потерпілих», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Загалом уже закуплено або укладено контракти на 176 одиниць.

Нагадаємо, ще 12 «швидких», придбаних за кошти, зібрані через UNITED24, прибули в регіони.

На 104 млн грн укладено контракти на закупівлю ще 40 «швидких» за кошти, зібрані через UNITED24

Відповідно до рішення Комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я «Медичні закупівлі України» уклали контракти на придбання 40 автівок швидкої допомоги загальною вартістю 104 000 000,00 грн для потреб медичної сфери за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24.

Це – «швидкі» типу С, облаштовані всім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна здійснювати лікування кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран… 

«Поповнення автопарків центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  – вкрай важливе. Адже станом на зараз в умовах війни 103 «швидких» пошкоджено, 250 – зруйновано, 125 захоплено. Нові автівки допоможуть нашим бригадам Е(Ш)МД навіть у складних умовах воєнного часу успішно виконувати виклики до хворих і потерпілих», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Загалом уже закуплено або укладено контракти на 176 одиниць.