Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

22 апарати вакуумної терапії ран закуплено за кошти, зібрані через UNITED24

29 вересня 2022
2802

22 апарати вакуумної терапії ран закуплено національною агенцією Медичні закупівлі України за кошти, що були зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, на суму 1 696 200 грн.

Апарат вакуумної терапії ран являє собою портативний  пристрій, що сприяє загоєнню ран завдяки створенню в ділянці рани негативного тиску. Рана таким чином стає «чистою» і підготовленою до закриття.

Апарати ВАК-терапії використовують для лікування пацієнтів з різними видами ран,  опіками, виразками (наприклад, діабетичними). Негативний тиск, створений цим приладом, сприяє поліпшенню мікроциркуляції в ділянці рани, кращому відтіканню ранового вмісту, зменшенню площі рани.

«Апарати вакуумної терапії ран — вкрай необхідне обладнання для наших лікарень, де ми маємо велику кількість поранених, адже вогнепальні поранення є досить важкими для лікування, — зазначає  заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. — Апарати ВАК-терапії значно полегшують і прискорюють процес лікування таких пацієнтів».

Нагадаємо, майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації придбано за кошти, зібрані через UNITED24.

Допомагаймо всі разом: https://u24.gov.ua