Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Виплати зарплат і стипендій викладачам і студентам НМУ ім. О.О. Богомольця поновлено

5 жовтня 2018
3578

Студенти та викладачі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця отримали стипендії та заробітні плати. Після роз’яснення МОЗ України Державна казначейська служба здійснила відповідні платежі.

Затримка виплат сталася через свавілля та протиправні дії екс-ректорки НМУ Катерини Амосової - відомості про неї як керівника університету були незаконно внесені до Єдиного державного реєстру (ЄДР). Після чого вона, не маючи для цього жодних повноважень, 28 вересня підписала платіжні документи. Нагадаємо, наказ МОЗ України про поновлення Катерини Амосової на посаді ректорки НМУ вийшов 1 жовтня 2018 року - відповідно до законодавства України, до того часу вона не мала повноважень здійснювати будь-які дії як керівник університету.  

Відповідно, Державна казначейська служба України (ДКСУ) не прийняла документи, підписані Катериною Амосовою. Також у ДКСУ знаходяться зразки підписів Олександра Науменка як особи, що має право підпису як законний керівник НМУ.

Після звернення МОЗ України із листами-роз’ясненнями до чинного в.о. ректора НМУ Олександра Науменка та Держказначейства виплати співробітникам та студентам університету були відновлені.

Міністерство наголошує, що, незважаючи на спроби прихильників екс-ректорки дезінформувати суспільство та університетську спільноту, єдиним законним керівником НМУ є визнаний МОЗ України в.о. ректора Олександр Науменко. Нагадаємо, Ярослав Цехмістер, який вже не вперше самовільно проголошує себе “в.о. ректора”, був звільнений з посади першого проректора НМУ 4 вересня 2018 року.

Читайте також