Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

З 21 вересня “червоний” рівень епіднебезпеки діятиме у 14 адміністративних одиницях

18 вересня 2020
3722

"Червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з 21 вересня буде діяти у 14 адміністративних одиницях, тоді як на сьогодні він встановлений у 37 містах та районах.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу, посилаючись на  результати сьогоднішнього засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.
“До “червоного” рівня епідемічної небезпеки віднесено 14 адміністративних одиниць, що на 23 менше попередньої дати засідання комісії”, - повідомив очільник МОЗ.

Зокрема до “червоного” рівня потрапили місто Бережани, Заліщицький та Тернопільський райони Тернопільської області. Крім того, 11 адміністративних одиниць, на територіях яких було встановлено “червоний” рівень на минулому засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС, залишились на цьому ж рівні.

Серед них: 

  • у Закарпатській області - місто Чоп;
  •  у Львівській області - Перемишлянський та Пустомитівський райони;
  •  у Тернопільській області  - Збаразький район;
  •  у Хмельницькій області - місто Славута та Волочиський район;
  •  у Черкаській області- місто Канів;
  •  у Чернівецькій області  - Герцаївський та Кельменецький райони;
  •  у Чернігівській області - місто Ніжин та Носівський район.

За словами Міністра, обмеження для “червоних” рівнів епіднебезпеки визначаються Державною комісією з питань ТЕБ та НС за пропозицією регіональних комісій. Вони будуть встановлені в понеділок, 21 вересня.

Окремі міста та райони вийшли з “червоного” рівня. Зокрема Івано-Франківськ, Коломия та Калуш, а також  Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області, міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області, місто Дубно Рівненської області, міста Тернопіль, Чортків та Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський, Чортківський райони Тернопільської області.

Місто Київ залишилось у переліку регіонів з “помаранчевим” рівнем епідемічної небезпеки. Загалом до нього віднесено 85 адміністративних одиниць, що на 1 менше, ніж тиждень тому. 

Максим Степанов зазначив, що у місті Тернопіль захворюваність у 4,97 рази перевищує середню по Україні за 14 останніх днів.

До “жовтого” рівня епідемічної небезпеки віднесені 236 адміністративних одиниць, що на 63 більше, ніж станом на 10 вересня.
Міністр також повідомив, що найвищий показник інцидентності за останні 14 днів зафіксовано у місті Бережани Тернопільської області – понад 699 випадків на 100 тисяч населення, що в понад 17 разів перевищує базовий показник (40 на 100 тисяч населення) та в 7 разів перевищує середній показник по Україні.

“Червоний” рівень епідемічної небезпеки визначався за новим критерієм, встановленим урядом на останньому засіданні. А саме: якщо захворюваність перевищує уп’ятеро середній показник по Україні за останні 14 днів (зараз він складає 99,8 на 100 тисяч населення). 

“В районах та містах, де дотримувались запроваджених в країні заходів, спостерігається суттєве зниження захворюваності. Дуже важливо дотримуватись встановлених правил. Хочу наголосити, що ми постійно спілкуємось з місцевою владою щодо виконання епідемічних вимог”,  - підкреслив Міністр. 

Вся інформація щодо поділу регіонів за рівнями епідемічної небезпеки буде розміщена на сайті МОЗ та Кабінету Міністрів.