Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

Як автономізувати заклад охорони здоров’я: експерт

26 березня 2018
1786

Уже у липні цього року заклади первинної меддопомоги зможуть отримувати пряме фінансування за надані послуги від держави через Національну службу здоров'я. Водночас, укласти договір з НСЗУ медзаклади зможуть лише у статусі комунальних некомерційних підприємств. Як автономізувати заклад охорони здоров'я на вебінарі для громад-лідерів розповів експерт Павло Брагінський.

Комунальне некомерційне підприємство – це підприємство, що утворюється компетентним органом місцевого самоврядування в розпорядчому порядку на базі відокремленої частини комунальної власності і входить до сфери його управління.

Наразі існує вся необхідна законодавча база для зміни організаційно-правової форми із комунальної установи на комунальне некомерційне підприємство.

З яких етапів складається процедура перетворення у комунальне некомерційне підприємство та на що необхідно звертати увагу на кожному із етапів – дивіться у презентації експерта: https://goo.gl/MwCC95

Нагадаємо, 6 березня 108 громад-лідерів розпочали активну роботу, щоб першими ввійти в реформу у липні цього року. Методологічну допомогу протягом всього періоду підготовки місцевим командам надаватиме МОЗ України та проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», компонент підтримки медичної реформи.

Переглянути вебінар: https://goo.gl/7St9Qi

Читайте також: Як автономізувати медзаклад: методичні рекомендації

 

Читайте також