Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Заступник Міністра Ірина Микичак: Нове керівництво МОЗ відновлює щоденну комунікацію з областями та медичними закладами на місцях

24 квітня 2020
3356

Робота Міністерства охорони здоров’я під керівництвом Максима Степанова ґрунтується на постійному діалозі відомства із обласними департаментами, а також медичними закладами по всій країні. Такий підхід дозволяє Міністерству володіти об’єктивною інформацією з регіонів та приймати виважені управлінські рішення.

Про це заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак повідомила на щоденному брифінгу МОЗ. 

“Команда Міністра охорони здоров’я Максима Степанова відновлює щоденну і якісну комунікацію з областями та медичними закладами на місцях. Це робиться для того, щоб отримати максимум об’єктивної та відвертої інформації. Така чесна комунікація дає нам можливість об’єктивно оцінювати ситуацію,  приймати виважені управлінські рішення, вносити корекцію в ті чи інші документи, оновлювати стандарти і протоколи, – все те, що сьогодні спрямовано на подолання епідемії і на розвиток медицини надалі”, - підкреслила Ірина Микичак. 

За словами заступниці Міністра, значна частина цієї комунікації відбувається у форматі телеконференцій.

“Ці телеконференції проходять з окремими областями, керівниками закладів, а також міжнародними фахівцями. В нас вже відбулося два мости з Китаєм, вивчаємо досвід з Італії та США. Цей зворотній зв’язок дає можливість напрацьовувати нові ініціативи”, - наголосила Ірина Микичак.

При цьому, як зауважила заступниця Міністра, керівництво МОЗ постійно виїжджає в регіони і аналізує ситуацію на місцях.

“Ми проводимо інвентаризацію проблем і готуємо варіанти їх вирішення. Наприклад, уже зараз маємо хороші новини щодо атестації медичних працівників. Ми внесли зміни і підготували новий документ: продовжили термін дії атестаційних категорій до 1 року для одним, і до півпроку – для інших, у залежності від завершення категорії. Найближчим часом цей наказ надійде до закладів охорони здоров’я”, - запевнила Ірина Микичак.