Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Закупівлі ліків через міжнародні організації майже вдвічі збільшили покриття лікуванням дорослих пацієнтів з онкологією

26 жовтня 2018
3857

Закупівлі ліків через міжнародні організації дозволяють забезпечувати безоплатним лікуванням значно більше онкохворих. Щорічно на кошти, заощаджені завдяки ефективним закупівлям, закуповується майже вдвічі більше ліків. У 2016 році з 94 найменувань препаратів, які закуповуються централізовано, 90 вдалося додатково закупити на заощаджені кошти.

Цифри показують – до впровадження закупівель ліків через міжнародні організації препаратів закуповувалось в рази менше. Так, наприклад, препарату для хіміотерапії Доцетаксел у 2017 році закуплено у п’ять разів більше, ніж у 2014 році, Золедронової кислоти – у три рази більше, Бікалутаміду – у два рази більше.

Самі пацієнти підтверджують – ліків стало більше. Вікторія Романюк, керівник спільноти «Афіна. Жінки проти раку» зазначає: «Завдяки прозорій системі закупівель більше пацієнтів отримують необхідне лікування. Це великий прогрес, що дороговартісне лікування онкології нарешті хоча б частково забезпечує держава. Ліки є, і пацієнти це відчувають». І ділиться коментарями учасниць закритої групи взаємодопомоги пацієнток з онкологією:

Читайте також