Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Загалом 40 реанімобілів отримало МОЗ в межах ініціативи «Рятуємо життя» від Епіцентру

5 січня 2023
526

Чергову партію з десяти автомобілів швидкої допомоги передала МОЗ мережа торговельних центрів «Епіцентр». Автівки обладнані дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами штучної вентиляції легень. Тобто всім необхідним для підтримки життя поранених під час транспортування до лікарні. Це дозволяє медикам проводити реанімаційні дії безпосередньо в машині швидкої допомоги.

«Швидкі» були придбані в межах благодійної ініціативи «Рятуємо життя», що триває в мережі торговельних центрів «Епіцентр» від серпня 2022 року. Покупці, партнери та постачальники мережі приєднуються і також роблять донати, дякуючи медикам за врятовані життя. Загалом на сьогодні компанія профінансувала та передала 40 реанімобілів для потреб медицини катастроф загальною сумою 107,5 млн грн.

Сьогоднішня партія реанімобілів прямує в центри екстреної медичної допомоги Миколаєва, Харкова, Рівненщини, Чернігівщини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Хмельниччини та Бучі. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко взяв участь у церемонії та вручив Епіцентру подяку від Міністерства.

«Я щиро вдячний всім, хто доєднався до ініціативи “Рятуємо життя” та продовжує її підтримувати. Наразі внесок кожного — безцінний. Спільними зусиллями держави, соціально відповідального бізнесу та небайдужих громадян ми посилюємо наш медичний фронт та даємо змогу медикам надавати допомогу українцям, постраждалим в результаті воєнних дій країни-агресора. Реанімобілі, які ми отримали раніше, уже рятують життя українців. Сьогодні їх стане ще на 10 більше, а отже більше стане і врятованих життів», — сказав Віктор Ляшко.

«Найдорожчим і найціннішим є життя людини. Тож ми прагнемо допомогти нашим медикам рятувати українців. Наші авто поїдуть у прифронтові території, прикордонні зони та один з них призначений для міста Буча, яке зазнало великих страждань під час боїв на Київщині, але вистояло у запеклій боротьбі. Нещодавно Епіцентр отримав подяку від Президента України та платформи UNITED24 за підтримку країни у вирішальний час. Ми й надалі будемо працювати і мужньо тримати економічний фронт, наближаючи нас до довгоочікуваної перемоги. І підтвердженням цього стане відбудова цього року у Бучі нашого торговельного центру, що був зруйнований. Віримо, що він стане символом відродження Бучі, а наша компанія буде символом відбудови України», — підкреслила засновниця та голова ТОВ «Епіцентр К» Галина Герега.

Нагадаємо, попередню партію із 10 автомобілів МОЗ отримало у грудні, а 20 — у вересні. Частина з них — 14 — придбані через UNITED24 у межах підтримки ініціативи першої леді Олени Зеленської.