Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За період воєнного стану Україна отримала 10 500 тонн медичної гуманітарної допомоги на суму 12 850 млн грн

29 грудня 2022
307

За період воєнного стану до України загалом надійшло 10 500 тонн медичної гуманітарної допомоги на суму 12 850 млн грн.

Це допомога більш ніж від 35 країн світу, від міжнародних та партнерських організацій, від українського та іноземного бізнесу та безпосередньо від медичних закладів інших країн.

Зокрема, надійшло:

  • лікарських засобів – 480 559 363 од.; 
  • витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту – 133 020 948 од.;
  • інструментів – 194 339 од.;
  • комплексних наборів – 13 924 од.;
  • обладнання – 302 192 од.;
  • укомплектованих тактичних аптечок – 137 278 од.;
  • медичних меблів – 618 од.;
  • медичного транспорту– 405 од.;
  • бронежилетів та касок для медичних працівників – 1 632 од.;
  • іншого – 59 496 094 од.

МОЗ розподіляє цю допомогу не лише на заклади охорони здоровʼя свого підпорядкування, але і на комунальні та відомчі заклади, зокрема і на ті, що знаходяться в підпорядкуванні структур безпеки та оборони. Уся гуманітарна допомога розподіляється за пріоритетністю. Найперше – для закриття потреб медичних закладів, що знаходяться в зоні бойових дій та поблизу них, а також ті, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі заклади регіонів із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Гуманітарну допомогу розвантажують на складах поблизу державного кордону, там її обліковують, а потім розподіляють та доставляють до регіонів із урахуванням пріоритетності. Важливо зазначити, що збір медичних потреб, облік залишків на регіональних складах та в закладах охорони здоров`я, а також розподіли медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему «MedData», що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

За час війни також вдалося налагодити співпрацю з волонтерами та благодійниками для координації взаємодії та оперативного забезпечення медичних потреб.

«Світ об'єднався навколо України в бажанні допомогти і наблизити нашу перемогу! Дякуємо всім партнерам, ваша підтримка – це тисячі збережених життів українців, кожне з яких для нас – безцінне!» – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Наша щира вдячність всім, хто допомагав і продовжує допомагати, а саме:

Країнам: Австрії, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Греції, Данії, Естонії, Ізраїлю, Індії, Ірландії, Іспанії, Італії, Казахстану, Кіпру, Латвії, Литві, Люксембургу, Мальті, Норвегії, Нідерландам, Німеччині, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, Словенії, Туреччині, Угорщині, Франції, Фінляндії, Хорватії, Чехії, Швеції, Японії та іншим.

Міжнародним та благодійним організаціям: ВООЗ, ЮНІСЕФ, Direct Relief, Americares, Лікарі без кордонів, БФ «Фонд Ріната Ахметова», ECHAlliance, Британському ПЛАСТу, HOPE Worldwide, Фонду Олени Пінчук, Фонду Андрія Ставніцера, Гуманiтарним iнiцiативам, Razom for Ukraine, HelpUkraine.center, Rotary club, Comunita di Sant'Egidio, St.Barbara Ukrainische Kirche, Nova Ukraine, UMANA, Orphans Feeding Foundation, Zarys Foundation, OneUkraine, Nova Ukraine, ГО «Ментор», Federation Nationale de la Protection civile, Ukrainian-American House, Humanitarian for Empowerment, Meest, Walmart and Project C.U.R.E, Operation White Stork, Раді Федерації іудейських релігійних громад і організацій України, Help to Ukraine, Omenaa Foundation та іншим.

Іноземному та українському бізнесу: Teva, Bayer, Дарниці, Novo Nordisk, Pfizer, Abbot, Amarox, Nestle, Medtronic, GE, Emergent biosolutions, Sanofi, Eгіc, Біофарма, Stada, Фармак, Galexis, Stada, Novartis, AstraZeneca, Solve Care, Circle Health Group, Teladoc Health in California, Zarys, Dr.Reddy's, Серв'є Україна, EQL Pharma, MBI Pharma, Iromed, Crown Agents, SOL-Millennium, Roche Ukraine, Berlin-Chemie, Кернел, Aspen, Bremer Lloyd Holding, Діалогу Діагностікс, Бевар Україна, Вітан, Амлаку Стерілокс Україна, Corza Medical, AbbVie, Реккіт Бенкізер, Morningside Pharmaceuticals, Mankind Pharma, MedShare, Action Medeor, Promed S.A., AbbVie, Recordati, Accord Healthcare, Евітас, Merck, Bestseller A/S, Амарокс Юкрейн, Hewlett-Packard та іншим.

Медичним закладам: клініці «Ernst von Bergman», німецькій університетській клініці «Schleswig-Holstein», польській клініці «Vetspec – Centrum Zdrowia Małych Zwierząt», University Hospital Basel and University of Zurich.