Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За допомогою системи Teledoc Health проводять телемедичні консультації під час лікування поранених

7 жовтня 2022
3159

Національний інститут хірургії та трансплантології ім. Шалімова – один із закладів охорони здоров’я, що підключений до системи медичних консультацій Teledoc Health. Тож він забезпечує консультування інших лікувальних закладів у разі виникнення складних клінічних ситуацій. 

«Ми працюємо у системі надання медичної допомоги нашим військовослужбовцям і маємо робочі колегіальні контакти з представниками військово-медичної служби ЗСУ, – говорить Руслан Салютін, заступник директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова. – Коли виникають  питання щодо консультацій важких поранених, їх евакуації, в тому числі до нашого інституту, або такі питання, як передача інформації, то вони вирішуються за допомогою різнопланових систем телекомунікаційного зв’язку, одна з яких – система Teledoc Health. Вона дозволяє консультувати пацієнта в онлайн режимі без зайвого роздратування пацієнта або ж “прийти” лікарю безпосередньо до пацієнта, що дає змогу, перш за все, забезпечити екстрене надання консультативної медичної допомоги та зменшує час реагування на прийняття складних рішень».

Через програмне забезпечення, а саме – через платформу для проведення телемедичних консультацій – лікарі можуть запитувати консультації. На платформі створені, умовно кажучи, спеціальні кімнати для лікарів, які розділені за характером бойової травми. Проводити їх можуть лише зареєстровані на платформі лікарі, що виключає виток даних. 

Комунікації працюють за аналогією до інших месенджерів, головною відмінністю є висока якість зв’язку за мінімальних вимог до швидкості інтернету, а також надійний захист інформації через шифрування аудіо- та відеопотоків даних.

Нагадаємо, вже 8 пристроїв віртуальної присутності системи Teledoc Health, які надійшли в якості гуманітарної допомоги, працюють в 5 українських містах. Синергічну мережу провідних закладів охорони здоров’я планується розширити.