Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За 11 днів війни Урядом України було зібрано та розвезено понад 400 тонн медикаментів

6 березня 2022
1318

Уряд та МОЗ продовжує забезпечувати лікарні необхідними медикаментами. З початку війни до закладів охорони здоров'я у різні куточки України вже доставлено понад 400 тонн медикаментів та медичних засобів на загальну суму понад 6,5 мільйонів доларів. 

«Сьогодні, завдяки скоординованості Уряду, МОЗ, міжнародних партнерів, місцевої влади, бізнесу та волонтерів, ми бачимо, що наші заклади охорони здоров'я отримують необхідні медикаменти для порятунку життів українців. За 11 днів нам вдалося зібрати величезний об'єм медичних засобів. Нині ми направили їх в центральні, південні та східні регіони України, в лікарні, які найбільш дотичні до зони бойових дій і мають потребу в медикаментах. Позиція МОЗ залишається незмінною: ми продовжуємо забезпечувати усім необхідним кожну лікарню у кожному куточку української землі», – повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Найбільше фармацевтичної допомоги до України надійшло з Польщі, Латвії, Великої Британії та Данії. Також медикаментами нашу державу забезпечили такі міжнародні організації як ВООЗ та UNICEF. 

Серед українських компаній до збору медичних засобів долучився Благодійний фонд Рината Ахметова, а також представники бізнесу: Teva, Bayer, Novonordisk, Pfizer, Nestle, Medtronic, Sanofi, Eric, Stada, «Біофарма» та «Фармак».

Фармацевтичну гуманітарну допомогу надала й німецька клініка імені Ернста фон Бергмана. 

Нині всі медикаменти вже відправлено в центральні, східні та південні регіони України, де вони будуть розподілені між закладами охорони здоров'я, що нині надають допомогу постраждалим, в зонах, які найбільше дотичні до бойових дій. 

Нагадаємо, що нині максимум зусиль Міністерства спрямовані на забезпечення закладів охорони здоров'я та аптек необхідними медикаментами. На особливому контролі знаходиться забезпечення медзасобами лікарень у зоні бойових дій, в яких медики рятують сотні життів українців.